Geplande vrije dagen

09-04 t/m 11-04
26-04 t/m 03-05

Om mijn eigen gezin én de gezinnen die momenteel bij mij in de praktijk zijn voor begeleiding, voldoende aandacht te kunnen geven, heb ik de keuze gemaakt om in februari, maart en april 2020 geen nieuwe gezinnen meer aan te nemen. Erna sta ik weer vol aandacht voor jullie klaar!

Training prikkelkansen: werken met de 5 Intenso's

Op 11 december heb ik een prachtige training gevolgd in Roosendaal over intensiteiten. Bij mij kunnen kinderen en hun ouders nu kennismaken met de Intenso's: zijn vijf draakjes die de eigenschappen bevatten van de vijf intensiteiten. Er is gekozen voor draakjes omdat die overeenkomsten vertonen met de intensiteiten; ze kunnen je vleugels geven maar er zit ook vuur in. Bij overprikkeling kan het leiden tot vuur spuwen. Begeleiding op dit gebied bestaat uit het inzicht creëren in de intensiteiten, het ontdekken hoe ze ingezet kunnen worden als kansen en het leren hoe om te gaan met de prikkeluitdagingen. Het is dus nooit de bedoeling om de intensiteiten af te leren maar juist om ze te leren kanaliseren. 

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Sinds vandaag is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf nu dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Willen jullie informatie over hoe ik jullie privacyrechten behandel, neem dan contact me me op via de contactpagina.

Sensikids - Ik voel me oké! --> voor kleuters

Goed nieuws! In mei en juni volg ik de SensiKids vervolgopleiding gericht op kleuters vanaf 5 jaar! Deze 'Ik voel me Oké! training' is ook erg geschikt voor de 'vroege leerlingen'. Kinderen die met soms vijfjarige leeftijd al naar groep drie gaan, zijn vaak nog erg speels en hebben moeite hun aandacht langere tijd te richten. Werken op het 'platte vlak' valt deze kinderen vaak niet mee. Ze kunnen een verkeerde indruk krijgen van school. Sensitieve kinderen houden niet van falen: een keer mis geschoten is altijd mis. Het resultaat kan zijn dat ze leren uit de weg gaan. Dat willen we niet. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe tips en handvaten!

Ik ben oké, en zo is het!

Zoveel gevoelige kinderen heb ik mogen begeleiden dit afgelopen jaar. Ieder uniek, doch absoluut herkenning vindend in de Sensikids methode. Op naar een net zo succesvol volgend jaar!

Sensikids - Ik ben oké --> officieel Sensikids coach

Jazeker, met een mooi en goedgekeurd paper heb ik de opleiding tot sensikids coach afgerond. Wat een inspirerende bijeenkomsten met een hele fijne en gevoelige groep medecursisten. Ik heb me zelden bij een opleiding zo op mijn plek gevoeld! Momenteel zijn er 5 kinderen in de leeftijd 7-10 jaar bij mij gestart met de 'ik ben oké' cursus, bestaande uit 7 heldere, super herkenbare en praktische uurtjes samen ontdekken.

Sensikids coaching

Vandaag heb ik de eerste bijeenkomst gehad van de 7-daagse cursus sensikidscoaching. En het is me erg goed bevallen! Wat een wereld van herkenning! Gevoeligheid is een deel van mij, zoals het ook een deel is van veel kinderen die bij me in de praktijk komen. Via deze cursus hoop ik nog meer tools te ontdekken om deze kinderen te kunnen helpen met het omgaan met deze gevoeligheden. Binnenkort volgt hierover meer informatie op de website...